Breien en bijpraten

Samen breien is gezellig! U kunt zelf een breiclubje beginnen, of aansluiten bij een bestaande groep. Er is zelfs een professioneel breibedrijf: Granny’s Finest.

Twee studenten hebben het bedacht: een breiclub voor ouderen die samenwerken met jonge ontwerpers. De ouderen hebben een gezellige middag, de jongeren leren het ambacht. Het breibedrijf Granny’s Finest bestaat uit 700 oma’s en 3 opa’s. Ze breien in heel Nederland en maken mutsen, sjaals, vlinderstrikken, kussens en dekens. De producten worden verkocht via de website en in winkels, zelfs in België.

Goed middel tegen eenzaamheid

Granny’s Finest is niet zomaar een breibedrijf. Het is speciaal opgericht om eenzaamheid tegen te gaan. Tijdens het breien ontstaan gesprekken en zelfs vriendschappen. Heeft u weinig contact met andere mensen? En is breien uw hobby? Zet dan de stap en meldt u aan.

Hoe werkt het?

De breiclub komt iedere week bij elkaar. De patronen worden gemaakt door jonge ontwerpers. U gaat aan de slag en breit in uw eigen tempo. Bent u klaar met een product? Er komt een kaartje aan met uw naam en u kunt er zelf iets bij schrijven. Zo is uw breisel herkenbaar en persoonlijk.

Doe mee!

Er is altijd plek voor nieuwe breiers. Deelname is gratis; patronen, wol en pennen liggen voor u klaar. U krijgt zelfs een lekker kopje koffie of thee en iets lekkers. Er komen steeds meer breiclubs in Nederland. Klik hier om een club in uw buurt te vinden.