Computerhulp aan huis. Wat zijn de mogelijkheden?

Computers zijn erg handig. Maar wat doet u als de computer vastloopt? Of als u steeds een foutmelding krijgt? Gelukkig bestaat er computerhulp aan huis.

Opeens kan het gebeuren: uw computer werkt niet goed. Hij is traag, start niet op of opent een programma niet meer. Wat nu? U kunt iemand in uw omgeving vragen om hulp. Lukt dat niet, dan zijn er andere mogelijkheden.

Voor senioren, door senioren

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden. Bijna 3000 vrijwilligers geven computerles op meer dan 400 locaties. Voor leden is er PCHulp aan Huis. Een vrijwilliger probeert bij u thuis het computerprobleem op te lossen. PCHulp aan Huis kost 5,00 euro per uur, met een maximum van 25 euro per keer. Komt de vrijwilliger per auto of openbaar vervoer? Dan betaalt u 0,19 euro per kilometer of de kosten van het openbaar vervoer. U maakt een afspraak voor PCHulp aan Huis via de website van SeniorWeb. Een lidmaatschap van SeniorWeb kost 35 euro per jaar (2022).

Hulp van studenten

U kunt ook de hulp inroepen van studenten. Een van de bekendste aanbieders is studentaanhuis.nl. Hier werken studenten die een computeropleiding volgen. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Om hulp te krijgen van een student aan huis, moet u lid zijn. Dat kost 13,50 euro per jaar. Een afspraak kost 9 euro per kwartier. De minimale afname is 30 minuten. U betaalt per afspraak ook 9 euro voorfietskosten. Een andere aanbieder is uwcomputerstudent.nl. De kosten per afspraak zijn gelijk aan die van studentaanhuis.nl, maar u betaalt geen lidmaatschap en de voorfietskosten zijn 8,50 euro. U kunt ook een lidmaatschap nemen voor 2,50 euro per maand. Dan betaalt u 8 euro per kwartier.

Commerciële bedrijven

Steeds meer commerciële bedrijven hebben een speciaal aanbod voor senioren. Meestal betaalt u reiskosten en moet u minimaal een uur afnemen. Informeer vooraf naar alle voorwaarden. Vraag ook of u een maximumprijs kunt afspreken. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Tip: De meeste aanbieders van computerhulp kunnen u ook helpen bij problemen met uw tablet of mobiele telefoon. En u kunt ze om advies vragen als u een nieuw apparaat wilt kopen.