De beste camperroutes

Reizen met de camper is comfortabel en avontuurlijk tegelijk. Met het gemak van een eigen bed, keuken en toilet kunt u overal heen. U kunt er zelf de kaart bij pakken en een route uitstippelen, maar u kunt ook kiezen uit de vele routes die al uitgestippeld zijn. Wel zo makkelijk.

Op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) vindt u veel routes voor over de hele wereld. De routes zijn uitgebreid beschreven. Ze variëren van dichtbij naar Sauerland (280 km) tot ver weg naar de Noordkaap (6000 km). Van Baskenland naar de Algarve. Door Roemenië, Bulgarije en de Balkan. Langs de diepe fjorden van Noorwegen. Of via Zweden naar Fins Lapland. Er is voor iedereen iets te vinden. Dezelfde routes kunt u ook met een groep rijden, waarbij alles al geregeld is. U hoeft er alleen maar voor in uw camper te stappen. Er is zelfs een reis naar Marokko die speciaal is ontwikkeld voor hondenliefhebbers en waar er dus veel gewandeld gaat worden.

Op thema

Een andere handige site van de NKC is campercontact.nl. Op deze site zijn alle routes geselecteerd op thema’s als actief, cultuur, culinair, steden, kust etc. Er zijn ook zo’n twintig Nederlandse routes bij. U kunt ze als pdf downloaden in de app Campercontact zodat u ze makkelijk in uw telefoon kunt zien. Met de app heeft u bovendien 26000 camperplaatsen op zak. Ook kunt via de website alle camperlocaties van Europa in uw navigatiesysteem zetten.

Baaien en rivieren

Camptoo.nl publiceert vaak routes op haar site met uitgebreide beschrijvingen. Zoals naar De bounty baai van Engeland die voert vanaf Dover, via de Jurassic Coast en Plymouth naar de baaien van het Lizard schiereiland in het uiterste zuidwesten van Engeland, waar het bijna tropisch is. Een reis dichterbij huis is naar de Ardennen via de rivieren Amblève en de Ourthe naar Malmedy, de grotten van Remouchamps, brouwerij Achouffe waar het bier La Chouffe wordt gebrouwen en het prachtige Durbuy, het kleinste stadje van de wereld.

Watervallen

Op het blog van Campergevraagd staan regelmatig interessante routes. U kunt er kiezen voor bijvoorbeeld een grottentocht in de Franse Ardèche of een trip langs de watervallen van Kroatië. Een andere verhuurder van campers van mede-kampeerders is Goboony die huurders leuke routes en bestemmingen biedt. Bijvoorbeeld naar Noorwegen. De route gaat van Kristiansand langs de prachtigste fjorden, dorpjes en wandelgebieden naar Oslo vanwaar u de veerboot naar Denemarken of Zweden kunt pakken. Ook aantrekkelijk zijn de drie routes naar Duitsland: Zuid-Beieren, de romantische Wijnroute en Van de Eifel naar de Rijn.

Reisgids

Heeft u behoefte aan een reisgids die u eenvoudig mee kunt nemen? Bij Camperroutes betaalt u rond de 15 tot 20 euro voor routes in Frankrijk, Engeland, Italië, Portugal en Spanje. U krijgt daarvoor een reisgids inclusief GPS-coördinaten en beschrijvingen en adressen van alle camping- en camperplaatsen waar u langskomt.

Ver weg

Verder weg van huis kan natuurlijk ook. Met de camper dwars door de Rocky Mountains in Amerika of op safari in Zuid-Afrika per camper bijvoorbeeld. ANWB biedt camperreizen met een eigen of gehuurde camper waarbij alles van vlucht tot excursie is geregeld.