De Luistermap maakt podcast luisteren makkelijk

De nieuwe website Luistermap verzamelt podcasts die juist voor ouderen leuk en interessant zijn. Op de website kunt u kiezen uit verschillende thema’s. Luisteren is makkelijk en gratis.

Een podcast, wat is dat ook alweer?

Een podcast is een verhaal of programma waar u naar luistert. Soms is dat een spannend verhaal, bijvoorbeeld over een waargebeurd misdrijf. Maar er zijn ook podcasts over de natuur, over de liefde, over boeken, films, koken, tuinieren, noem maar op. Eigenlijk over alles wat u bedenken kunt. In ons artikel Zo leuk is luisteren naar podcasts leest u hoe u naar een podcast kunt luisteren.

Wat is de Luistermap?

De Luistermap is een website met podcasts die interessant zijn voor ouderen. De redactie van de website bestaat uit ouderen. U vindt er onder andere podcasts die zijn gemaakt door ouderen of over ouderen.

Moet ik me aanmelden om te luisteren via de Luistermap?

Nee, voor de Luistermap hoeft u zich niet aan te melden. Luisteren via de Luistermap is gratis.

Hoe vind ik een mooie podcast via de Luistermap?

U vindt heel makkelijk uw weg op de website. Op de homepage van de Luistermap kunt u op twee manieren zoeken, op thema of op serie. Deze beide zoekmogelijkheden staan bovenaan de website.

Wat zijn leuke series om te luisteren?

U vindt er bijvoorbeeld de podcast ‘De Deventer Mediazaak’. Deze boeiende en spannende podcast gaat over de rol die de media speelden in de zaak rond de moord op een rijke weduwe in Deventer. Een andere mooie podcast is ‘Mijn Oma de Soldaat’. In deze podcast gaat de maker op zoek naar de verhalen van vrouwelijke KNIL-soldaten. Ook de podcast ‘Toen en Nu’ is het beluisteren waard. Hierin vertellen ouderen over hun leven, de mooie momenten, de tegenslagen, de kansen en de onverwachte gebeurtenissen.

Welke thema’s vind ik op de Luistermap?

Bent u geïnteresseerd in een bepaald thema, zoals gezondheid, cultuur of persoonlijke ontwikkeling? Dan kunt u op de website van de Luistermap zoeken op dit thema. Er zijn in totaal negen thema’s. Andere voorbeelden zijn liefde, misdaad en afscheid. Per thema vindt u meerdere podcasts.

De volgende aflevering van mijn favoriete podcast staat nog niet op de Luistermap. Hoe weet ik wanneer die aflevering verschijnt?

U kunt uw e-mailadres invullen. U ontvangt dan iedere maand een nieuwsbrief met daarin de nieuwste podcasts en afleveringen.