Gratis online activiteiten

Als u gebonden bent aan huis en niet naar buiten kunt, kan het lastig zijn om de dag prettig door te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om u ook thuis op een leuke manier te vermaken. Heeft u er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om online een pretpark of wereldstad te bezoeken? Of een podcast te luisteren, een online cursus te volgen of een museum te bezoeken? We geven u een overzicht van een aantal gratis activiteiten.

Podcasts
Een podcast is een soort radioprogramma waarnaar u kunt luisteren waar en wanneer u maar wilt, vaak gratis en zonder reclame. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende websites:
Musea
Sommige musea kunt u ook online bezoeken. Zo kunt u vanuit huis genieten van kunstwerken over de hele wereld. Een aantal mogelijkheden:
Pretparken
Online een pretpark bezoeken ligt misschien niet direct voor de hand. Toch zijn er ook hier mogelijkheden. Op Youtube kunt u verschillende filmpjes vinden.
Reizen
Als u niet op vakantie wilt of kunt gaan, kunt u de wereld ook online verkennen. Bijvoorbeeld via:
Dierentuinen en parken
Verschillende dierentuinen bieden de mogelijkheid om via een webcam mee te kijken naar hun dieren. Zoals bijvoorbeeld in: Of neem een kijkje in de natuur via een van de vele webcams die er zijn. Zoals bijvoorbeeld:
Sport en beweging
Bewegen in en om huis. Er zijn genoeg manieren om ook vanuit huis fit te blijven.
Cursus, opleiding
Er zijn heel veel mogelijkheden om vanuit huis een online cursus of workshop te volgen. Het Rode Kruis bijvoorbeeld biedt een online thuiscursus aan waarmee u vanuit huis via laptop of tablet leert hoe u eerste hulp kunt verlenen. Maar denkt u ook eens aan:
Online spelletjes
Er zijn veel mogelijkheden om online spellen te spelen. Alleen of met andere spelers samen. Lees er meer over in het dossier (Online) spelletjes. Of kijk op deze verzamelpagina met online spellen of op een pagina met online denkpuzzels.
Muziek