Lekker koken met kookvideo’s

Op internet en op tv zijn allerlei kookfilmpjes te vinden. Leuk voor als u wilt leren koken of nieuwe gerechten wilt leren maken. Vooral als recepten lezen moeilijker gaat of als u geen zin heeft om in kookboeken te zoeken, zijn filmpjes heel handig. Waar vindt u leuke video’s?

Er is voor iedereen iets te vinden. Beginners kunnen leren hoe ze een eenvoudige pasta maken. Gevorderden kunnen bijvoorbeeld een vleespastei leren maken. U ziet direct voor u hoe dat moet en hoe het resultaat eruit ziet. Het is verstandig om een kookvideo voor het koken eerst helemaal te bekijken. Dan komt u geen verrassingen tegen tijdens het maken. Is het tijd om aan de slag te gaan? Zet dan uw laptop of tablet op een veilige plaats in de keuken. Kijken op een smartphone kan ook, als u het scherm niet te klein vindt.

24Kitchen

Het bekendste kookkanaal op tv is het Nederlandse 24Kitchen. Iedere dag om drie uur worden hier nieuwe gerechten gepresenteerd. U kunt dezelfde recepten ook op internet vinden. Daar vindt u bij ieder filmpje ook het geschreven recept.
FoodTube is een groot videokanaal op YouTube. Verschillende koks delen hier hun recepten, handige tips en informatie over eten. Klik op Playlists om kookvideo’s te vinden op thema. Italiaans bijvoorbeeld, of groenten, salades of vlees. Hier staan ook afspeellijsten van koks. René Ameling is docent aan de koksopleiding en leert u de klassieke Franse basiskeuken. Demoslager Gertjan Kiers weet alles over vlees en het bereiden daarvan. Casper Holtkamp deelt zijn recepten van typische Hollandse gerechten en gebak.  

Koken met van Boven

TV-kok Yvette van Boven laat in haar leuke filmpjes zien hoe u een zoete aardappelsoep of röstikoekjes van pastinaak maakt en nog veel meer. Deze recepten zijn gezond én lekker. Het tv-programma Koken met van Boven heeft een kookkanaal op Youtube. U kunt ook alle tv-afleveringen terugkijken en de recepten vinden op de website van de VPRO.

Koken met Karin

Koken met Karin is een website met makkelijke gerechten die er bijzonder uitzien. Niemand hoeft uren in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te zetten, vindt ze. Toch gebruikt ze veel verse ingrediënten en geen kant-en-klare smaakmakers uit een pakje of een zakje. Hierover schreef Karin ook het kookboek Zonder pakjes en zakjes.   

Brenda kookt

Brenda kookt is een YouTube-kanaal met toegankelijke recepten zonder poespas. Ze kunnen binnen een halfuur op tafel staan. Alle ingrediënten zijn in iedere supermarkt te krijgen. U kunt de video´s ook bekijken op de website van Brenda kookt. 

Supermarkt

Ook op Allerhande van Albert Heijn vindt u veel filmpjes van recepten. De korte filmpjes laten zien welke ingrediënten u nodig heeft en welke stappen u moet zetten om het gerecht te bereiden. Jumbo heeft handige filmpjes over basistechnieken, zoals ui snipperen en tomatensaus of mayonaise maken. De recepten variëren van eenvoudige stamppotten uit de Hollandse keuken tot spannende gerechten uit de hele wereld.