Leuke spelletjes voor twee

Gezelschapsspellen zijn vaak voor het hele gezin. Maar veel gezelschapsspellen kunt u ook met zijn tweeën doen. We geven een aantal voorbeelden. 

Ticket to ride

Ticket to ride is een bordspel, waarin de spelers treinroutes maken tussen grote steden. De spelregels zijn eenvoudig. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel treinwagons en kaarten met opdrachten om bepaalde steden met elkaar te verbinden. Het doel is om zoveel mogelijk punten te halen door lange ononderbroken routes te leggen. Het spel heeft verschillende varianten. Zo is er een Europaversie, een Wereldversie en zijn er ook verschillende versies van wereldsteden.

Kaartspel Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een van de populairste bordspellen voor grotere gezelschappen. Maar er is ook een kaartspel voor twee spelers. De spelers beginnen met twee dorpen, een straat en drie actie- en/of uitbreidingskaarten. Door te gooien met de dobbelsteen kunt u grondstoffen verdienen, waarmee u actiekaarten kunt spelen. Hiermee valt u bijvoorbeeld uw tegenstander aan of sluit u een overeenkomst met de bank. Er zijn ook kaarten waarmee u uw koninkrijk kunt uitbreiden. Wie als eerste twaalf punten haalt wint.

Regenwormen

Regenwormen is een eenvoudig dobbelspel voor twee tot zeven spelers. U kunt het overal spelen en het duurt maximaal een halfuur. Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen op dobbelstenen te verzamelen. Als u aan de beurt bent, gooit u met acht dobbelstenen. Bij een bepaald aantal punten en minstens één regenworm mag u stenen van tafel of van de tegenstander pakken. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan dit spel doen.  

Escape Room

Escape Room spelletjes zijn er in verschillende uitvoeringen en van verschillende aanbieders. Het doel is om te ontsnappen uit een moeilijke situatie of uit een bepaalde ruimte door verschillende soorten puzzels op te lossen. Dat kan met het kaartspel Escape Room, maar er is ook een variant waar u een speciaal apparaat, de Chrono Decoder, voor nodig heeft. Deze Chrono Decoder zit in het basisspel, dat voor meer personen is. De variant voor twee personen kunt u er apart bij kopen. In dit artikel op de spellenwebsite 999 games leest u meer over de verschillende varianten. U kunt ook online Escape Rooms spelen, bijvoorbeeld De Verloren Herinnering, Camping Hogenood en de Oriënt Express.

Clever

Clever is een tactisch dobbelspel voor één tot vier spelers. Elke speler moet zoveel mogelijk punten in vijf verschillende kleurcategorieën behalen. Deze punten noteert u in een scorebord. Tegelijkertijd moet u goed opletten wat uw tegenstander doet. Met de punten die u niet gebruikt, kan de ander winst halen. Dat maakt het spel spannend tot het einde.

Zoektocht naar El Dorado

De Zoektocht naar El Dorado is een expeditiespel voor twee tot vier spelers dat ongeveer 45 minuten duurt. Het doel is om zo snel mogelijk de weg naar de legendarische stad El Dorado te vinden. Onderweg doorkruisen spelers kolkende rivieren en jungles en ontmoeten ze onbekende stammen. Iedere speler krijgt een stapeltje kaarten dat bestaat uit een team van padvinders, reizigers en zeelieden. Zij helpen om verschillende terreinen over te steken. Onderweg moet u punten verzamelen door obstakels te overwinnen en de andere speler te slim af te zijn.

Qwixx

Qwixx is een dobbelspel met vier gekleurde en twee witte dobbelstenen en een scorebord. Beide spelers moeten bij iedere worp getallen van links naar rechts op hun scorebord wegstrepen. Het doel is de hoogste score te behalen. De spelregels zijn makkelijk uit te leggen. Iedereen kan het spel spelen.

Ligretto

Ligretto is een kaartspel voor twee tot vier spelers waarbij het vooral om snelheid gaat. Het doel is om zo snel mogelijk alle kaarten kwijt te raken. Zodra iemand Ligretto roept, gaat het spel van start. U legt uw kaarten af op kleur en op volgorde van 1 tot 10. Wie het eerste zijn kaarten heeft uitgespeeld wint. Ligretto is er in verschillende varianten.