Negen gratis apps die u op uw telefoon zet voor u op reis gaat

Gaat u binnenkort op vakantie? Of u nu naar het binnen- of buitenland vertrekt, deze apps komen altijd van pas op uw mobiel of tablet. Onderstaande apps zijn te downloaden via Google Play of op de App Store.

1. ANWB-vakantiehulp

ANWB

ANWB-Vakantiehulp. Veel nuttige informatie en als de nood aan de man is, bel je met één druk op de knop de alarmcentrale. Alleen voor ANWB-Leden.

2. Google Translate

Google

Google Translate. Alle talen in uw binnenzak. Als het nodig is, spreekt de app de tekst ook nog voor u uit.

3. Rabo Bankieren

Rabobank

Saldo checken, geld overmaken zonder Rabo Scanner of een bankpas blokkeren. Met de Rabo Bankieren App regelt u uw bankzaken, waar en wanneer u maar wilt. Ook op reis. Alleen voor Rabo-klanten.

4. Wifi Map

Wifimap

Surfen op het internet of mobiel telefoneren kan in het buitenland behoorlijk in de papieren lopen. Dankzij Wifi Map log je zo in op een open Wifi-netwerk. Wees wel altijd voorzichtig met gegevens op een Wifi-netwerk van een ander.

5. Google Maps

Google Maps

Een goede routeplanner en kaart voor binnen- en buitenland. De app geeft de route duidelijk aan en weet precies waar u heen moet. Ook handig voor als u de weg kwijt bent. In principe heeft u een mobiel netwerk nodig voor Google Maps, maar u kunt ook vooraf kaarten van een stad of gebied downloaden om offline te gebruiken. Let op: locatievoorzieningen (GPS) moet aan staan (instellingen telefoon of tablet). U heeft een mobiel netwerk (3G) nodig voor het plannen van een route. 

6. Alzheimer Assistent

Alzheimer assistent

Zorgt u voor iemand die niet meegaat op vakantie? En wilt u wel op de hoogte blijven van zijn of haar gezondheid? Gebruik dan het dagboek van Alzheimer Assistent. Daarnaast bevat de app een schat aan informatie over dementie.

7. MedAlert

medalert

Nooit meer uw medicijnen vergeten, ook niet op vakantie! De MedAlert app herinnert iedereen die medicatie gebruikt om deze tijdig in te nemen.

8. LuisterBieb

luisterbieb

Met de LuisterBieb app kunt u honderden romans en interviews luisteren wanneer u maar wilt. Een internetverbinding is voor het afluisteren niet altijd nodig. Ook niet-leden, mogen in de vakantie enkele boeken gratis uitproberen.

9. AroundMe

AroundMe is niet alleen voor op vakantie een handig hulpmiddel. Ook binnen Nederland kan de app handig zijn. U vindt op basis van uw locatie in de app een overzicht van allerlei bedrijven en instellingen in de omgeving. Zoals bijvoorbeeld banken, tankstations, ziekenhuizen, parkeerplaatsen, taxi’s en supermarkten.

Hoe installeer ik apps?

1. Zorg dat u binnen bereik van Wifi bent.

2. Ga naar de applicaties en open Google Play, als u een Android toestel heeft. Apple gebruikers, gaan naar de App Store. De hierboven genoemde apps zijn voor beide systemen beschikbaar.

3. In deze digitale winkels vindt u alle beschikbare apps. U kunt ook op naam zoeken.

4. Heeft u de app gevonden? Kies deze dan en volg de instructies

5. De app wordt geinstalleerd.