Op Nationale Ouderendag komen wensen uit

Als u een wens mag doen, wat wenst u dan? Droomt u ervan om nog een keer met blote voeten in de branding te staan? Of om uw ouderlijk huis te zien of die vriendin van vroeger? Of wilt u het liefst weer eens naar het theater of ergens lunchen?

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

Het Ouderfonds organiseert de Nationale Ouderendag. Lokale comités van vrijwilligers verzamelen de wensen van ouderen bij hen uit de buurt. Er zijn meer dan dertig comités, van Den Helder tot Eindhoven en van Den Haag tot Deventer. U kiest zelf het comité bij u in de buurt en geeft uw wens op. Uw wens verschijnt (anoniem) op de website www.nationaleouderendag.nl. Een vrijwilliger kan zich vervolgens aanmelden om uw wens in vervulling te laten gaan. Het lokale comité neemt dan contact met u op om af te spreken hoe en wanneer u de wens wilt laten uitkomen. Uiteraard gaan het Ouderenfonds en de vrijwilligers vertrouwelijk om met uw gegevens.

Wat voor wensen?

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog één keer het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand. Kleine dromen, maar de impact van Nationale Ouderendag is groot. Neem Truus Rook (89) die heel blij werd van de vervulling van haar grote droom: "Dit had ik echt nooit verwacht. Ik heb op een paard durven rijden!"

Vrijwilligers, bedrijven en banken

Nationale Ouderendag is niet mogelijk zonder de steun van duizenden vrijwilligers. Maar ook bedrijven, verenigingen en banken zetten zich onbaatzuchtig in. Zo plaatst Rabobank Bollenstreek dit jaar een speciale wensboom in alledrie de filialen. Iedereen die het bankkantoor bezoekt mag tot 6 oktober een keuze maken uit vier wensen die vooraf al bedacht zijn - zoals een bon voor een high tea of diner ter waarde van 100 euro of een diner bon ter waarde van 100 euro - of een eigen wens invullen. De gekozen wens is bedoeld voor een oudere en/of mantelzorger en mag in een envelop in de boom gehangen worden. Op vrijdag 6 oktober zal vanuit ieder bankkantoor in ieder geval één wens worden vervuld.