Plezier met de computer: legpuzzels

Het maken van een legpuzzel is heel ontspannend. U heeft er geen grote tafel voor nodig. Want het puzzelen kan heel goed digitaal. Er is volop keuze: van heel makkelijk tot razend moeilijk.

U vindt op het internet allerlei gratis websites met legpuzzels. Meestal kiest u zelf de moeilijkheidsgraad. Van weinig stukjes tot meer dan 200. Op veel websites kunt u de vorm van de puzzelstukjes veranderen: van standaard naar “crazy”. Bijvoorbeeld op de Engelstalige site jigzone.com. Hoe gekker de stukjes, hoe moeilijker de puzzel. Vaak wordt de tijd opgenomen. U kunt proberen uw eigen record te verbeteren. Soms ziet u wat de snelste tijd is van andere puzzelaars. Een mooie uitdaging. U kunt ook puzzels maken van uw eigen foto.

Puzzels van landen

puzzel wereldkaart

Op de website van Lies Smit staan puzzels van foto’s uit landen in Europa en Afrika. Klik in het menu op Puzzels. U vindt er honderden digitale legpuzzels. Alleen al van Nederland zijn er tientallen beschikbaar. Standaard staan de puzzels ingesteld op 100 stukjes. Via het menu op de site kunt u dat aanpassen.

Dieren, bloemen of auto’s?

Bij legpuzzels.net kunt u kiezen uit categorieën. Een paar voorbeelden: dieren, bloemen & tuinen en sport. Ook hier kunt u het makkelijk houden, met 6 normale stukjes. 247 driehoekige stukjes, dat is een stuk moeilijker. Op puzzeltuin.nl vindt u allerlei puzzels. De legpuzzels zijn verdeeld in zes groepen. Een opvallende groep is ‘geld’. En bent u een liefhebber van snelle auto’s? Ook voor u zijn er prachtige puzzels op deze site.