Plezier op de computer: kruiswoordraadsels en sudoku

Een puzzel oplossen, dat geeft veel voldoening. Op de computer vindt u een schat aan puzzels en sudoku’s. U kunt ze online invullen of uitprinten.

sudoku

www.puzzelstad.nl is een waar puzzelparadijs. U vindt er kruiswoordraadsels, woordzoekers, doorlopers en nog veel meer. Op www.denksport.nl staan puzzels waarmee u prijzen kunt winnen. www.pzzl.com plaatst elke dag een nieuwe hersenkraker. Ook cryptogrammen zijn online te vinden. Kijk eens op www.jasperscryptogrammensite.com. Daar staan cryptogrammen uit allerlei bladen en kranten. U kunt op deze website hulp vragen aan andere internetters. Bent u een liefhebber van Sudoku’s? U vindt ze op www.sudokunet.nl en www.sudokuweb.nl.

Puzzelwoordenboek

Soms kunt u er echt niet opkomen: dat ene puzzelwoord, die ene afkorting. Een puzzelwoordenboek biedt uitkomst. Ook die staan op internet. www.woordenboek.nu is een professioneel opgezette website. U vindt er woorden, anagrammen, synoniemen en nog veel meer. U kunt onvolledige woorden intypen. De site vult dan het puzzelwoord aan. Vergelijkbare functies biedt www.mijnwoordenboek.nl.