Plezier op de computer: online spelen met anderen

Houdt u van een echte uitdaging? Probeer dan eens een spel dat speciaal is ontworpen voor het internet. U speelt samen met anderen. Er gaat een wereld voor u open!

Voor de meeste gratis internetspellen moet u zich registreren met een e-mailadres. Het is verstandig om daarvoor niet uw vaste e-mailadres te gebruiken. Maak een speciaal e-mailadres aan. Dat kan eenvoudig via Gmail en Live Hotmail. Op die manier voorkomt u bijvoorbeeld dat bedrijven u bestoken met aanbiedingen in uw gewone mailbox.

Macht in de Middeleeuwen

Tribal Wars is een strategisch spel. Het speelt zich af in de middeleeuwen. U bouwt een dorp met behulp van grondstoffen. Daarna zet u een leger op. U probeert uw macht uit te breiden door dorpen van andere spelers over te nemen. Natuurlijk doen de andere spelers hetzelfde. Er is een forum voor vragen en discussies.

Verover het oude Griekenland

Win de gunst van de Griekse goden! Dat kan in het spel Grepolis. U bouwt een sterke stad en verovert verre eilanden. Slim samenwerken leidt tot succes. U probeert vijanden uit te schakelen. Als u hulp krijgt van de goden, komt de winst dichterbij.

56 miljoen boeren

Heeft u een Facebookaccount? Dan kunt u meedoen aan het populaire Farmville. Wereldwijd spelen 56 miljoen mensen dit spel. U beheert een boerderij met allerlei gewassen. U zorgt voor het zaaien en oogsten. Het is heel belangrijk dat u samenwerkt met andere spelers. Het spel is in het Engels.

Verslaafd aan gamen

gameverslaafd, online gamen

De meeste mensen kunnen zonder problemen een computerspelletje spelen. Maar let op: ongeveer 20 van de 100 spelers raakt verslaafd aan het gamen. Dat is niet leeftijdsgebonden. Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen ermee te maken krijgen. Een gameverslaafde is te herkennen:

  • Eet en drinkt te weinig
  • Slaapt te weinig
  • Heeft weinig sociale contacten (meer)
  • Verwaarloost verplichtingen, afspraken of werk
  • Reageert agressief als je wat over zijn of haar speelgedrag zegt

Er zijn wel afkickprogramma's beschikbaar. Vraag hiernaar bij uw huisarts. Maar nog beter is het natuurlijk, om het niet zo ver te laten komen. Beperk het aantal uren dat u per dag achter de computer doorbrengt!