Samen leuke dingen doen? Zo vindt u een maatje

Bent u op zoek naar iemand om af en toe eens mee te koken en te eten? Om mee te wandelen of te fietsen? Samen naar het museum of naar de bioscoop? Er zijn steeds meer websites die u daarbij kunnen helpen.

Go mingle

Go mingle is een website waarop u mensen kunt zoeken om leuke dingen mee te doen. Dat gaat van wijnproeverij tot museumbezoek en van wandelen tot een stedentrip. U maakt online een profiel aan waarin u aangeeft wat u leuk vindt om te doen. Go mingle stelt u daarna voor aan andere deelnemers met dezelfde interesses. Het platform organiseert zelf ook activiteiten. Go mingle heeft meer dan 1700 actieve gebruikers, voornamelijk vrouwen in de leeftijd van 40 tot 70 jaar. Een lidmaatschap van Go mingle kost 4 euro per maand en 24 euro per jaar, de eerste maand is gratis. Kijk voor meer informatie op Go mingle.

Kluppen.nl

Op de Klup-app vindt u wekelijks meer dan 100 activiteiten waaraan u mee kunt doen. Kluppen.nl richt zich op 50-plussers in heel Nederland. De activiteiten worden door de leden zelf georganiseerd en variëren van wandelen tot varen over de Vecht en van een weekendje Wadden tot een zomerse borrel aan het water. Het lidmaatschap van Klup kost 39,95 euro per jaar of 4,99 euro per maand. Inschrijven en een profiel aanmaken gaat via de Klup-app. Daarna kunt u zoeken naar activiteiten of naar Klup-deelnemers in uw buurt. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op Kluppen.nl.

Wandelpool.nl

De Wandelpool is een wandelclub met zo’n 5000 leden verspreid over Nederland. Ieder lid kan zelf een wandeltocht organiseren, maar dat is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen alleen mee te wandelen. Deelname aan zo’n wandeltocht is gratis, maar u moet wel een abonnement hebben. Het goedkoopste abonnement kost 12 euro per jaar. Een proefabonnement van een maand is gratis. Vindt u het leuk om te wandelen met een groep, dan is deelname aan een tocht van de Wandelpool misschien iets voor u.

Sportpartner.nl

Op de website Sportpartner kunt u iemand vinden om gezellig mee te sporten, bijvoorbeeld om te wandelen, golfen, tennissen, dansen of zwemmen. U kunt de profielen van andere sporters gratis bekijken. U hoeft pas te betalen als u in contact wilt komen met een sportmaatje. Lidmaatschap kost 9,95 euro voor één maand. Als u een half jaar lid wilt blijven, betaalt u 7,95 euro per maand.

GewoonVriendschap.nl

GewoonVriendschap.nl is bedoeld voor 50-plussers die op zoek zijn naar iemand met dezelfde interesses. De website richt zich nadrukkelijk niet op mensen die een liefdespartner zoeken. Nadat u een profiel heeft aangemaakt, kunt u op verschillende manieren contact leggen. U kunt zoeken naar mensen met dezelfde interesse, in dezelfde regio of u kunt meedoen met een activiteit die op het prikbord wordt aangekondigd. GewoonVriendschap.nl kan ook suggesties voor vriendschappen doen op basis van uw interesses. Een maandabonnement kost 2,95 euro, een jaarabonnement kost 24,99 euro (2,08 per maand).