Samen ontspannen tijdens een cruisevakantie

Wilt u als mantelzorger op vakantie samen met degene voor wie u zorgt? Het valt vaak niet mee om een vakantie te vinden die voor u beiden geschikt is. Misschien is een cruise wel iets voor u. Op de boot kunt u allebei genieten, terwijl alles voor u geregeld wordt.

Het grote voordeel van een cruisevakantie is dat de reis maar weinig inspanning kost. Als u aan boord bent gekomen, hoeft u nergens meer naartoe. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken. U kunt al uw spullen opbergen in uw hut. U hoeft ze pas weer in te pakken als u weer naar huis gaat.

Genieten van de omgeving

Vanaf het cruiseschip kunt u genieten van mooie uitzichten en als het schip aanlegt in een haven, kunt u daar de omgeving gaan bekijken. Een cruiseschip legt verschillende keren aan, zodat u een stad kunt bezoeken of een excursie kunt maken door een natuurgebied. Excursies zijn niet verplicht. Wilt u liever rustig aan boord blijven, dan kan dat ook.

Voor eten wordt gezorgd

U hoeft niet zelf te koken of voor ontbijt te zorgen. Cruisereizen zijn altijd volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. Soms is een cruisereis zelfs all-inclusive. Dan zijn ook drankjes en tussendoortjes inbegrepen. Als mantelzorger heeft u dus alle tijd om lekker te ontspannen.

Er is genoeg te doen

Aan boord van een cruiseschip kunt u zich op veel manieren vermaken. U kunt lekker in de zon zitten op het dek en meestal is er ook een zwembad. Verder zijn er optredens, filmvoorstellingen en ruimtes waar u kunt sporten, een spelletje kunt spelen of een boek kunt lezen. Het verschilt per cruise wat u precies kunt doen, maar het aanbod is meestal heel breed.

Nieuwe ontmoetingen

Op een cruiseschip ontmoet u op een makkelijke manier andere mensen. U zit samen aan tafel, u geniet samen van mooie optredens aan boord en u komt elkaar tegen op het (zonne)dek of in de bar.

Voor iedereen toegankelijk

Een cruiseschip is goed toegankelijk voor mensen die minder goed kunnen lopen of een rollator of rolstoel gebruiken. Er zijn liften om van de ene etage naar de andere te gaan.

Niet altijd duur

Een cruise hoeft niet altijd heel duur te zijn. Een achtdaagse cruise naar Spanje en Portugal boekt u al vanaf zo’n 500 euro (2023). En een vierdaagse cruise naar Engeland is er zelfs al vanaf 300 euro. Er zijn ook duurdere cruises. De prijzen hangen onder andere af van de reisperiode, de bestemming en de duur van de reis.

Rondreis of niet?

In Nederland vertrekken cruiseschepen vanuit de havens van Rotterdam, Amsterdam of IJmuiden. Let er bij het uitzoeken van een cruise op hoe de terugreis is geregeld. Bij sommige cruises reist u per vliegtuig of trein terug naar Nederland. Andere cruises maken een rondreis. U komt dan ook met de boot weer aan in Nederland.

De Zonnebloem: inclusief intensieve zorg

Zorgt u voor iemand met een lichamelijke beperking, die intensieve zorg nodig heeft? Dan kunt u ook samen op vaarvakantie met de Zonnebloem. Het schip van de Zonnebloem is volledig aangepast aan passagiers met een lichamelijke beperking. Verpleegkundigen en deskundige vrijwilligers nemen alle zorg uit handen. Zo kunt u ook als mantelzorger van uw vakantie genieten. Op de website van de Zonnebloem vindt u alle informatie.