Spelletjes op uw mobiele telefoon

Houdt u van spelletjes? Uw mobiele telefoon biedt ongekende mogelijkheden. Als u tenminste een mobiele telefoon heeft met internetverbinding: een smartphone. Er zijn volop spelletjes verkrijgbaar op uw mobiele telefoon in de zogenaamde 'App Store' voor Apple- en de 'Google Play Store' voor Android-toestellen. Dat is de winkel met spelletjes en andere interessante mogelijkheden voor uw mobiel. Het kopen of ophalen van zo'n spelletje in een app-store heet 'downloaden'. Veel spelletjes zijn gratis, soms betaalt u een klein bedrag.

Flow Free

Bent u goed in logische puzzels? Dan is Flow Free perfect voor u. U moet een lijn trekken tussen twee stippen van dezelfde kleur. De lijn mag een andere lijn niet doorkruisen. U bent uitgespeeld als alle punten met elkaar verbonden zijn. Het volledige speelveld moet gevuld zijn. De app is gratis verkrijgbaar via Google Play Store of de App Store.

Voor Android

Voor iPhone

Solitaire

Solitaire is een kaartspelletje voor één persoon. Het is ook bekend onder de namen patience en klondike. Het spel bestaat uit een set van 52 kaarten. U probeert van elke kleur een stapel te maken, oplopend van aas tot heer. Het spel is gratis te downloaden via de Google Play Store of de App Store.

Voor Android

Voor iPhone

Sudoku

sudoku

Wie kent dit welbekende cijferspelletje niet? Het bestaat uit een veld met negen blokken. Die hebben ieder negen kleinere vakjes. U vult ieder blok met de cijfers 1 tot en met 9. Elk nummer mag één keer voorkomen in een rij, kolom en blok. Deze app heeft verschillende moeilijkheidsgraden. Het begint bij 'makkelijk'. Voor gevorderden is er het niveau 'nachtmerrie'. U bent gewaarschuwd! De app is gratis verkrijgbaar via de Google Play Store of de App Store.

Voor Android

Voor iPhone

Unblock Me

Unblock Me is een echte uitdaging! U moet het rode blok naar de uitgang schuiven. Maar dan moeten de andere blokken wel uit de weg. De app bevat tienduizend puzzels. Unblock Me is gratis te downloaden via de Google Play Store of voor 1,09 euro via de App Store. Er zijn ook gratis varianten.

Voor Android

Voor iPhone

Wordfeud

Wordfeud is een soort scrabble. Wie kent het niet? U legt woorden op het speelbord en probeert zoveel mogelijk punten te scoren. Voor elk nieuw woord heeft u 72 uur de tijd. U kunt tegen vrienden spelen, of u daagt onbekende spelers uit. Wordfeud is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play Store.

Voor Android

Voor iPhone

Klaverjassen

Dol op klaverjassen? U kunt dit nu ook spelen met uw smartphone. De app bevat de Amsterdamse en de Rotterdamse variant. U speelt tegen een virtuele speler of tegen één van uw vrienden. De app kost 5,99 euro in de  Google Play Store. Onderstaande link verwijst naar een gratis app in de App Store.

Voor Android

Voor iPhone