Uit eten

Het is leuk om af en toe uit eten te gaan. Dat hoeft niet veel te kosten en er is méér mogelijk dan u misschien denkt.

Veel restaurants houden rekening met de wensen van ouderen. Er staan bijvoorbeeld kleine porties op de kaart of zelfs speciale senioren-menu’s, zoals bijvoorbeeld bij Van der Valk-restaurants. Of het Ikea-ontbijt voor één euro. Sommige restaurants geven korting op de menuprijs als u vroeg komt. U moet dan vóór 18.00 uur aan tafel zitten. Informeer bij het restaurant van uw keuze naar de mogelijkheden.

Goedkoop uit eten

uit eten

Uit eten hoeft niet duur te zijn. Restaurants met een driegangenmenu voor minder dan €10, en dan met name een hoofdmenu van minder dan €10, vindt u bijvoorbeeld op de website www.etenvooreentientje.nl.

Bij Proeflokaal Bregje kost een driegangendiner naar eigen samenstelling van maandag tot en met woensdag slechts €12,50 (prijs 2016). Van donderdag tot en met zondag betaalt u hiervoor €14,50. Het is kleinschalig, gezellig en er zijn vestigingen door het hele land.

Buurtrestaurant Resto VanHarte

Goedkoop en gezellig eten in de buurt? Dat kan in bijna veertig wijken verspreid over Nederland. Resto VanHarte werkt met vrijwilligers. Zij koken smakelijke maaltijden, onder leiding van professionele koks. Een of twee avonden per week kunt u terecht in het buurtrestaurant. Dat is meestal een ruimte in een school of buurthuis. U eet wat de pot schaft. Resto VanHarte gebruikt verse groenten en diervriendelijk geslacht halal vlees. Ook vis staat regelmatig op het menu. Er is altijd een vegetarische variant. Een maaltijd kost ongeveer €7. Is dit te duur voor u en kunt u dit aantonen? Dan betaalt u €4.

Andere buurtrestaurants

Naast Resto VanHarte zijn er steeds meer lokale initiatieven waarbij mensen uit de eigen buurt samen kunnen eten. Zo zijn er in Amsterdam verschillende Buurtrestaurants. In het Westland onder Den Haag is er het initiatief ‘Bij Mekaar’. Geen initiatief in uw buurt? Informeer dan eens bij zorgcentra. Vaak kunt u daar ook mee-eten voor een zacht prijsje.

Met rolstoel of rollator

Wilt u weten of een restaurant rolstoelvriendelijk is? Gebruik uw smartphone. Met de app Wheelmap vindt u ook geschikte toiletten en parkeerplaatsen in de buurt. Wheelmap is een app voor iPhone en Android. Ook op de website Ongehinderd.nl staat informatie over de toegankelijkheid van restaurants.