Winkelen

Wilt u graag boodschappen doen, maar liever niet alleen? U kunt iemand meevragen. Of u winkelt op internet. Uw aankopen worden dan thuisbezorgd.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een BoodschappenPlusBus. Deze bus rijdt in meer dan 80 plaatsen in Nederland. De bus rijdt bijna iedere dag en de kosten zijn laag. Een dagje boodschappen doen kost ongeveer 3 euro. In sommige gemeenten krijgt u korting als u weinig inkomen heeft. De bus heeft ruimte voor uw rollator. Sommige bussen zijn geschikt voor rolstoelen. De boodschappenPlusBus rijdt bijvoorbeeld naar de supermarkt, maar ook naar het tuincentrum, een museum of het strand.  

Samen op stap

Er zijn genoeg vrijwilligers met wie u kunt winkelen. U vindt ze bijvoorbeeld bij wehelpen.nl. Zoeken is heel makkelijk. U klikt op de kaart en zoekt daarna in uw eigen buurt. U ziet meteen wie zich aanbiedt als boodschappenmaatje. Hulp vragen en krijgen is gratis. U moet wel uw persoonlijke gegevens invullen. Ook Miess.nl werkt met uw persoonlijke gegevens om er een zogenaamd profiel van te maken. Na uw registratie vult u in wat u zoekt. Bijvoorbeeld ‘samen boodschappen doen’. Zoeken is gratis. Heeft u iemand gevonden? Dan betaalt u een klein bedrag voor de contactgegevens.

Winkelen op internet

online shoppen

Blijft u liever thuis? U kunt prima winkelen via internet. De grote online warenhuizen hebben een breed assortiment. Voorbeelden zijn Zalando en Wehkamp. Sommige merken zijn speciaal gericht op ouderen. Denk aan Gerry Weber, KLiNGEL en Peter Hahn. Let op bij online winkelen. Betrouwbare winkels hebben een keurmerk. Bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk. De meeste online winkels doen niet moeilijk over het terugsturen van artikelen. U kunt dus meerdere maten bestellen. Wat u niet past, of wat niet staat, kan retour. De meeste webwinkels vergoeden ook de portokosten voor uw retourzending.

Modewinkel aan huis

Sommige winkels komen naar u toe. Marionmode geeft modeshows in bijvoorbeeld woonzorgcentra en bij damesclubs. Hetzelfde doet Modehuis Harry Kerkhofs. Buurtcentra organiseren soms ook modeshows. Informeer ernaar bij uw gemeente.