Zeven gratis apps die u op uw telefoon zet voor u op reis gaat

Gaat u binnenkort op vakantie? Of u nu naar het binnen- of buitenland vertrekt, deze apps komen altijd van pas op uw mobiel of tablet.

1. ANWB-vakantiehulp

ANWB

Veel nuttige informatie en als de nood aan de man is, bel je met één druk op de knop de alarmcentrale. Alleen voor ANWB-Leden.

2. Google Translate

Google

Alle talen in uw binnenzak. Als het nodig is, spreekt de app de tekst ook nog voor u uit. Op Google Play of op iTunes.

3. Rabo Bankieren

Rabobank

Saldo checken, geld overmaken zonder Rabo Scanner of een bankpas blokkeren. Met de Rabo Bankieren App regelt u uw bankzaken, waar en wanneer u maar wilt. Ook op reis. Alleen voor Rabo-klanten. Op Google Play of op iTunes.

4. Wifi Map

Wifimap

Surfen op het internet of mobiel telefoneren kan in het buitenland behoorlijk in de papieren lopen. Dankzij deze app log je zo in op een open Wifi-netwerk. Wees wel altijd voorzichtig met gegevens op een Wifi-netwerk van een ander. Op Google Play of op iTunes.

5. Google Maps

Google Maps

Een goede routeplanner en kaart voor binnen- en buitenland. De app geeft de route duidelijk aan en weet precies waar u heen moet. Ook handig voor als u de weg kwijt bent. In principe heeft u een mobiel netwerk nodig voor Google Maps, maar u kunt ook vooraf kaarten van een stad of gebied downloaden om offline te gebruiken.

locatievoorzieningen (GPS) moet aan staan (instellingen telefoon of tablet)

mobiel netwerk (3G) is nodig voor het plannen van een route

Op Google Play of op iTunes.

6. Alzheimer Assistent

Alzheimer assistent

Zorgt u voor iemand die niet meegaat op vakantie? En wilt u wel op de hoogte blijven van zijn of haar gezondheid? Gebruik dan het dagboek van Alzheimer Assistent. Daarnaast bevat de app een schat aan informatie over dementie. Op Google Play of op iTunes.

7. MedAlert

medalert

Nooit meer uw medicijnen vergeten, ook niet op vakantie! De MedAlert app herinnert iedereen die medicatie gebruikt om deze tijdig in te nemen.

Op Google Play of op iTunes.

8. LuisterBieb

luisterbieb

Met de LuisterBieb app kunt u honderden romans en interviews luisteren wanneer u maar wilt. Een internetverbinding is voor het afluisteren niet altijd nodig. Ook niet-leden, mogen in de vakantie enkele boeken gratis uitproberen. Op Google Play of op iTunes.

Hoe installeer ik apps?

1. Zorg dat u binnen bereik van Wifi bent.

2. Ga naar de applicaties en open Google Play, als u een Android toestel heeft. Apple gebruikers, gaan naar de App Store. De hierboven genoemde apps zijn voor beide systemen beschikbaar.

3. In deze digitale winkels vindt u alle beschikbare apps. U kunt ook op naam zoeken.

4. Heeft u de app gevonden? Kies deze dan en volg de instructies

5. De app wordt geinstalleerd.