Zo maakt u online een wenskaart die in de brievenbus wordt bezorgd

Voor het versturen van een wenskaart hoeft u de deur niet uit. Op internet kunt u ook leuke kaarten kopen of zelf ontwerpen. Ze worden voor u gedrukt en met de post bezorgd, net als de wenskaart die u in de winkel koopt.

Een digitale kaart versturen is niet moeilijk en geeft veel gemak. U hoeft niet naar de winkel, u hoeft geen postzegels te kopen en zelfs een wandeling naar de brievenbus is niet nodig. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om een digitaal kaartje te versturen. Als u een beetje creatief bent kunt u een kaart helemaal naar eigen wens maken.

Zo werkt het

Bekende aanbieders van digitale kaarten zijn Greetz, Kaartje2go en Hallmark. Ze hebben een webshop met duizenden wenskaarten waaruit u kunt kiezen.

Als u een keuze hebt gemaakt, kunt u uw persoonlijke wens intypen. Deze komt dan op de kaart te staan. Meestal kunt u zelf het lettertype en de kleur kiezen en kunt u een kleine afbeelding toevoegen. U heeft alle tijd om het rustig uit te proberen. Zolang u uw aankoop niet bevestigt, kunt u de kaart nog annuleren. Is de kaart af, dan hoeft u alleen nog het adres van de ontvanger in te vullen en uw aankoop te betalen.

Als uw bestelling binnen is bij de webwinkel, wordt uw kaartje gedrukt en met de post verstuurd. De verzending gaat via PostNL en de bezorgtijden zijn hetzelfde als bij de gewone post. Als u maandag tot en met vrijdag voor een bepaald tijdstip bestelt, wordt het kaartje meestal de volgende dag bezorgd. Bestellingen in het weekend worden op dinsdag bezorgd. Vaak kunt u ook zelf aangeven wanneer het kaartje moet worden bezorgd. U kunt dus al lang van tevoren een kaartje klaarmaken. Via e-mail kunt u een bevestiging krijgen dat uw kaartje is verstuurd.

Wat kost het?

Een digitaal kaartje dat u per post laat versturen kost ongeveer evenveel als een traditionele wenskaart. Een eenvoudige ansichtkaart is er al vanaf 1 euro. Voor een dubbele wenskaart met envelop bent u wat meer kwijt. Er zijn ook duurdere kaarten, bijvoorbeeld een groot formaat kaart of een kaart met muziek erin. Net als bij een papieren kaart, betaalt u ook portokosten. Het kan voordelig zijn om op verschillende websites te kijken, want er zijn regelmatig acties, bijvoorbeeld een gratis postzegel bij uw wenskaart.

Fotokaart

Een kaartje wordt persoonlijker als u eigen foto’s gebruikt. Zoek tussen alle wenskaarten naar ‘fotokaarten’. Voor deze kaarten kunt u een eigen foto uploaden. Er zijn allerlei mogelijkheden, van een eenvoudige kaart met één foto tot kaarten met fotocollages. U kunt tekst en versieringen toevoegen.

Tip: in plaats van eigen foto’s kunt u ook mooie beelden van internet gebruiken. Ook een eigen tekening of schilderij kunt u scannen of fotograferen.

Digitale kaart versturen via e-mail

U kunt er ook voor kiezen om een digitaal kaartje te versturen via email. Zo’n kaart heet een e-card en het versturen is gratis. Als u op Google zoekt naar ‘e-card’ vindt u heel veel voorbeelden.