Zo wordt sporten gezellig

Lekker blijven bewegen is goed voor iedereen. Heeft u lang niet meer gesport en heeft u geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn? Misschien is Golden Sports iets voor u.

GoldenSports geeft trainingen voor iedereen van 55 jaar en ouder. De trainingen zijn gevarieerd en hebben vaak de vorm van een spel. Meedoen is gezellig en niet duur.

Lekker buiten

Heeft u zich ook voorgenomen om meer te gaan bewegen? En vindt u het moeilijk om dat ook uit te voeren? Dan is GoldenSports echt iets voor u. Daarmee traint u iedere week en bijna altijd lekker buiten. Een fysiotherapeut of andere deskundige begeleidt de training met behulp van vrijwilligers. Hierdoor is het ook mogelijk om mee te sporten als u bijvoorbeeld lichamelijke klachten heeft. Tijdens de trainingen werkt u aan balans, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Spel en contact

De begeleiders van GoldenSports geven veel oefeningen in de vorm van een spel. Daardoor houdt u de oefeningen makkelijk vol. Bovendien heeft u hierdoor snel en makkelijk contact met de andere deelnemers. GoldenSports is er namelijk niet alleen voor de beweging. Plezier, gezelligheid en onderling contact zijn minstens zo belangrijk. Niet voor niets is er na afloop van de training altijd tijd voor een kop koffie of thee.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt. Dit zijn mensen van uw eigen leeftijd en uit uw eigen buurt, zodat contact maken nog makkelijker wordt. De vrijwilligers ontvangen de deelnemers en verzorgen alle administratieve taken.

Locaties GoldenSports

GoldenSports bestaat sinds 2014 en geeft inmiddels training in Amsterdam, Dordrecht, Helmond, Leeuwarden, Purmerend, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Vlaardingen en Zwolle. Er komen elk jaar nieuwe locaties bij. Houd daarvoor de website van GoldenSports in de gaten.

Kosten GoldenSports

Per training betaalt u 3 tot 5 euro. Koopt u een 11-strippenkaart, dan is de elfde training gratis. U betaalt geen abonnementskosten, alleen een bedrag of strip per training. Kunt een keertje niet, dan betaalt u dus ook niet. Op sommige locaties betalen mensen met een minimuminkomen een lager tarief per training.

Andere sporten

Bent u meer op zoek naar een echte teamsport? Dan kunt u ook op meedoen met bijvoorbeeld ‘walking voetbal’ of ‘walking hockey’. Dit zijn rustige maar sportieve varianten van voetbal en hockey, met aangepaste spelregels. Daardoor zijn ze heel geschikt om tot op hoge leeftijd te blijven doen. U vindt ze onder de naam OldStars door het hele land. Lees er meer over in het artikel over nieuwe sporten voor ouderen. Wilt u liever individueel sporten? Dan is aquajoggen misschien iets voor u. Daarbij doet u oefeningen in het zwembad. Sport u liever buiten? Dan kunt u denken aan nordic walking, sportief wandelen met stokken. Zoekt een minder belastende activiteit, dan is stoelyoga een goede mogelijkheid.