Hulp bij dagelijkse bankzaken

Vindt u het ingewikkeld om zelf uw bankzaken te regelen? Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar waardoor eenvoudig zelf uw dagelijkse bankzaken kunt regelen. Ook bankieren met hulp van iemand anders is een prima oplossing.

Soms is het lastig om zelf uw bankzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat u slecht ziet, hoort of loopt, of last heeft van beginnende dementie. Met duidelijke informatie, helder advies en handige hulpmiddelen kunt u zelfstandig-of samen met iemand anders- uw bankzaken blijven doen.

Handige hulpmiddelen

Er zijn een aantal handige hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren. We zetten de mogelijkheden die Rabobank aanbiedt op een rij.

Geldmaat

Kunt u de informatie op de geldautomaat slecht lezen of ziet u de druktoetsen slecht? De geldautomaten van Geldmaat hebben spraakondersteuning. Zo kunt u ook als u minder goed kunt zien, eenvoudig geld opnemen.

Rabo CardPuller

Kunt u uw handen niet goed gebruiken en is pinnen daarom lastig, dan is de CardPuller een uitkomst. U klemt de CardPuller om uw pinpas en trekt hem zo gemakkelijk uit de geldautomaat.

Rabo Internetbankieren

Heeft u een laptop, tablet of computer ? Dan kunt u met Rabo Internetbankieren uw bankzaken regelen. Vindt u het lastig om in te loggen met de Rabo Scanner, dan kunt u een Random Reader Comfort aanvragen. Deze is 2x zo groot, heeft grotere toetsen, een groter scherm en een spraakfunctie. Vraag uw Rabobank om een exemplaar. Thuis kunt u oefenen met Rabo Internetbankieren via www.eenvoudigbankieren.nl

Bankieren met hulp van anderen

Vindt u het lastig om uw bankzaken helemaal zelf te regelen ? U kunt uw bankzaken voor een deel uit handen geven. Vaak is bankieren met hulp van iemand anders een prima oplossing. De Rabobank denkt graag met u mee. Een paar mogelijkheden:

Volmacht

Met een volmacht kunt u uw bankzaken voor een deel uit handen geven. U geeft dan iemand het recht namens u te handelen. Bijvoorbeeld uw partner of een familielid. Iemand die u goed kent en vertrouwt. Uw bank kan u hiermee helpen.

Levenstestament

Een levenstestament geeft duidelijkheid op het moment dat u uw eigen zaken niet meer kunt regelen. U geeft hierin bijvoorbeeld aan wie namens u beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt. Een notaris kan u hierover adviseren.

Extra betaalpas met limiet

Geeft u liever geen inzage in uw bankzaken, maar vindt u het wel prettig als iemand een boodschap voor u kan doen of pinnen? Dan past een extra betaalpas met limiet misschien bij u. Op deze manier machtigt u iemand die dicht bij u staat met een eigen betaalpas om geld te pinnen van uw rekening, maar zorg u er ook voor dat u zelf de regie houdt. U stelt hiervoor een maximaal bedrag in per periode, waarbinnen de gemachtigde kan pinnen in een winkel of geld kan opnemen bij een geldmaat. Zo voorkomt u dat de ander meer kan pinnen dan u wilt.

Op www.rabobank.nl/particulieren/toegankelijkheid/ vindt u meer informatie of neem contact op met uw bank voor een afspraak. De adviseurs van de Rabobank helpen u graag aan een passende oplossing.