In 5 stappen naar een nieuwe zorgverzekering

Elk jaar kunt u vanaf midden november overstappen naar een andere zorgverzekering. Niet alleen voor een lagere premie, want een goede dekking is minstens zo belangrijk.

Stap 1

Zet op een rijtje welke zorg u al gebruikt (of die u ­volgend jaar verwacht).

Stap 2

Vergelijk de premies van zorgverzekeraars. Kies niet direct de goedkoopste verzekeraar. Controleer de voor u belangrijkste vergoedingen én de polisvoorwaarden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen op de website van de verzekeraar. Een volledige vergoeding van de kosten geldt niet voor alle behandelingen of medicijnen. Soms geldt een maximumbedrag. Soms krijgt u alleen een vergoeding als u al een langere tijd verzekerd bent

Wilt u een naturapolis? Controleer of de zorgverleners van wie u gebruikmaakt (of verwacht te gaan maken) in contracten hebben met de verzekeraar. Anders krijgt u een lagere of helemaal geen vergoeding. Interpolis heeft de ZorgActief® zorgverzekering. Meer weten? Lees hier verder.

Stap 3

Meld u aan bij de nieuwe verzekeraar. Sommige verzekeraars ­regelen het opzeggen van de oude ­verzekering voor u.

Stap 4

Zeg uw oude verzekering niet op voordat uw nieuwe verzekeraar u accepteert. Voor het basispakket móet een verzekeraar u accep­teren, maar voor een aanvullende polis geldt deze plicht niet! Geen overstapservice? Zeg uw oude verzekering aan het einde van het jaar op vóór 1 januari 2020. Doe dit voor extra zekerheid per ­aangetekende brief.

Stap 5

Zorg dat u volgend jaar vóór 1 februari 2020 de nieuwe verzekering afsluit, anders kunt u een boete krijgen.