Vanaf 1 juni verdwijnt de acceptgiro

Vanaf 1 juni kunnen banken geen acceptgiro’s meer verwerken. Maakt u nu nog gebruik van acceptgiro’s, dan moet u voortaan op een andere manier betalen. Dit zijn de mogelijkheden.

Zelf overmaken met internetbankieren of mobiel bankieren

Ontvangt u een rekening van een bedrijf of dienstverlener, zoals uw energiebedrijf of uw tandarts? Dan staat op de rekening hoe u deze kunt betalen. U vindt op de rekening het bedrag, het rekeningnummer en vaak een betaalkenmerk of omschrijving. Met deze gegevens kunt u een overschrijving invullen in internetbankieren of in de app van uw bank op uw smartphone.

Een bedrijf of dienstverlener kan u ook een betaalverzoek via e-mail sturen. In dit betaalverzoek staat een link waarop u kunt klikken. U betaalt de rekening dan via iDeal. U kunt ook met uw smartphone een QR-code scannen. Deze code bevat alle betaalgegevens. U betaalt met de app van uw bank op uw smartphone.

Geld overmaken via overschrijvingsformulier

Maakt u geen gebruik van de app van uw bank of internetbankieren via de computer? Dan kunt u geld overmaken via een overschrijvingsformulier.

U vult zelf op dit formulier het bedrag, rekeningnummer en de naam-en adresgegevens van de persoon of organisatie in die u wilt betalen. U kunt hierbij ook aangeven waarvoor de betaling is. U kunt dit formulier opsturen naar uw bank of bij de bank afgeven. Uw bank zorgt voor betaling. Sommige banken vragen hier een vergoeding voor. Informeer bij uw bank naar de voorwaarden.

Automatisch betalen

U kunt een bedrag dat u moet betalen automatisch laten afschrijven van uw bankrekening. Dat heet een automatische incasso. Een automatische incasso kan eenmalig zijn of doorlopend, bijvoorbeeld iedere maand. Voor een automatische incasso moet u een schriftelijke machtiging geven. Gaat er per ongeluk iets fout en wordt er onterecht geld afgeboekt, dan kunt u altijd binnen acht weken het bedrag laten terugboeken. U kunt dat regelen via internetbankieren, mobiel bankieren of met een telefoontje naar de bank. U hoeft geen reden op te geven. Na acht weken kunt u een onterechte incasso terugvragen via de 'Melding Onterechte Incasso'. Neem hiervoor contact op met uw bank. Een incassomachtiging kunt u altijd weer intrekken.

Eenmalige gift

Niet iedereen wil of kan digitaal bankieren. Goede doelen organisaties hebben daarom een andere manier van betalen met een papieren kaart bedacht. Dit heet ‘Mijn eenmalige gift’ en ruim honderd goede doelen doen eraan mee. ‘Mijn eenmalige gift’ kunt u met de hand invullen, net als een acceptgiro. U stuurt de ingevulde kaart niet naar uw bank, maar naar het goede doel. U gebruikt hiervoor de meegestuurde antwoordenvelop. U kunt ‘Mijn eenmalige gift’ ook digitaal betalen. U neemt dan de gegevens over in internet- of mobiel bankieren of u scant de QR-code met uw mobiele telefoon. ‘Mijn eenmalige gift’ is een eenmalige machtiging. U kunt deze binnen acht weken terugboeken.

Hulp nodig?

Bent u niet gewend om te bankieren op de computer of met een smartphone? Of ziet u er tegenop om al uw bankzaken digitaal te regelen? Dan kunt u daar hulp bij krijgen. U kunt lezen hoe u dit doet op de website van SeniorWeb. U kunt bij SeniorWeb ook een cursus volgen.