Wat betekent de Geldmaat voor mij?

Misschien heeft u al een gele geldautomaat zonder banklogo bij u in de buurt. Dat is de nieuwe Geldmaat, die in 2019 en 2020 de geldautomaten van drie banken gaat vervangen. Bij de Geldmaat kunt u contant geld ophalen met uw eigen bankpas.

Veilig geld halen

Veel mensen gebruiken graag de geldautomaat in het bankkantoor om geld te pinnen. Ze vinden het binnen veiliger dan buiten. Bovendien kunnen ze dan altijd even het personeel om hulp vragen. Pinnen in het bankkantoor kan in de toekomst niet meer. Maar de nieuwe Geldmaten komen wel op veilige plekken te staan, zoals in een winkel of een winkelcentrum. Zo kunt u toch in een vertrouwde omgeving geld halen en is er altijd iemand in de buurt.

Waar komen de Geldmaten?

Op de website van Geldmaat kunt u zien waar de geldautomaten staan. In de planning kunt u zien wat er dit kwartaal in uw gemeente gaan veranderen. Als de geldautomaat bij u in de buurt gaat verdwijnen, wordt dit ongeveer vier weken van tevoren met een sticker met informatie op de automaat aangegeven. Als u minstens één keer per vier weken geld haalt, zult u dus nooit verrast worden. Geldmaat plaatst altijd eerst de nieuwe automaat voordat de oude wordt weggehaald. De nieuwe Geldmaat kan verder weg of dichterbij liggen dan u gewend bent.

Ook voor mensen met een beperking

Geldmaat zorgt ervoor dat contant geld halen mogelijk is voor iedereen. Daarom overlegt Geldmaat met ouderenorganisaties en met organisaties voor mensen die niet of minder goed kunnen zien. In de toekomst kunt u ook tegen een geldmaat praten, zodat het voor mensen met slecht zicht makkelijker wordt om het apparaat te bedienen. Ook komt er in de toekomst braille op het toetsenbord.