Wie helpt bij belastingaangifte?

Er zijn verschillende instanties die u kunnen helpen bij uw belastingaangifte.

De BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon is er voor iedereen en is te bereiken via telefoonnummer 0800-0543 (gratis) van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Goed voor het beantwoorden van eenvoudige vragen, terwijl u zelf de aangifte invult. Lukt het u niet om zelf uw aangifte in te vullen, dan kunt u hiervoor ook bij de belastingtelefoon terecht. Als u contact opneemt met de BelastingTelefoon, is het handig om uw burgerservicenummer bij de hand te houden. Dit staat bijvoorbeeld op uw rijbewijs, loonstrook en paspoort.

Vakbonden

FNV biedt leden gratis belastinghulp.  Ook de andere vakbond CNV, biedt hulp aan leden. Verschil met FNV is dat niet-leden ook welkom zijn, maar zij betalen een hogere bijdrage. Leden betalen in 2020 een tientje, niet-leden 57 euro. Bij meerdere aangiften krijgt u korting.

Ouderenbonden

De ouderenbonden bieden leden van 65 jaar en ouder hulp bij het invullen van de aangifte. Er komt een opgeleide vrijwilliger bij u thuis om u te helpen met uw belastingaangifte. Vaak kunnen zij u ook helpen met het aanvragen van zorg- of huurtoeslag.  Meer informatie hierover vindt u op de site van de Anbo, PCOB-KBO en KBO-Brabant.

Bibliotheken

Door het hele land zijn in verschillende bibliotheken inloopspreekuren en invul-sessies. Hier vindt u een overzicht.