Leren omgaan met de computer

Het gebruik van internet biedt veel voordelen, juist ook voor ouderen. Er zijn speciale cursussen om op latere leeftijd (nog beter) te leren omgaan met de computer.

Onder digitale media vallen de computer en laptop, de tablet en de smartphone. Al deze apparaten hebben handige toepassingen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, contact en hobby’s. Denk aan het bestellen van boodschappen of internetbankieren. Maar ook het spelen van spelletjes en via WhatsApp contact onderhouden met familie en vrienden.

Internetbankieren

internetbankieren

Iedereen heeft te maken met bankzaken. Soms kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende hulpmiddelen waarmee u langer zelfstandig of samen met iemand anders uw bankzaken kunt regelen. De Rabobank heeft hiervoor diverse oplossingen.

Cursus voor ouderen

Vindt u een computer ingewikkeld? Wilt u weten wat een tablet allemaal kan? SeniorWeb geeft computerlessen voor ouderen, in groepsverband of online: www.seniorweb.nl/lessen / 030 - 276 99 65.

U kunt ook thuis computerles krijgen, op uw eigen computer of laptop. Er zijn verschillende aanbieders, met aantrekkelijke tarieven. Een goed voorbeeld is Student aan huis.

Student aan huis: www.studentaanhuis.nl / 0900 - 200 12 12 (0,60 euro per gesprek)