Post tegen eenzaamheid

Het ontvangen van een handgeschreven brief of ansichtkaart kan heel fijn zijn. Maar wie verstuurt er nog brieven of kaartjes? Via deze projecten krijgt u een paar nieuwe penvrienden.

Verjaardagspost, zomaar een kaartje, of een mooie brief; daar wordt toch iedereen blij van? Door de komst van het internet sturen we elkaar veel minder kaartjes en brieven dan vroeger. Terwijl het toch zo leuk is om af en toe zo’n klein cadeautje in de brievenbus te vinden.

Postmaatje

Wilt u weleens wat vaker post ontvangen, meld u zich dan aan voor het project Postmaatje. U kunt uzelf (of iemand anders) inschrijven en Postmaatje koppelt u dan aan een vrijwilliger die u graag wil schrijven. U ontvangt zo’n vier tot acht keer per jaar post van deze persoon. Vindt u het leuk om te antwoorden, dan kan dat uiteraard ook. Maar het is zeker niet verplicht.

Omapost

Omapost is een handige app voor wie kleinkinderen heeft. Ook voor opa’s dus. Uw kleinkinderen kunnen met de app heel makkelijk een foto op een kaart laten drukken. U ontvangt dan maandelijks deze kaart met een persoonlijk bericht in uw brievenbus. Ook andere mensen uit uw omgeving kunnen dit doen. Kent u geen mensen aan wie u dat zou kunnen vragen? Via de website van Omapost kunt u aangeven dat u graag post wilt ontvangen. Er zijn genoeg jonge mensen die het leuk vinden om met u in contact te komen.

Postcrossing

Mensen leren kennen van over de hele wereld kan ook heel leuk zijn. Via de website van Postcrossing kunt u zich aanmelden en ontvangt u kaartjes overal vandaan. U stuurt bijvoorbeeld een kaartje naar iemand in Italië en ontvangt een kaartje terug uit Japan.

No Facebook

Kent u iemand die het leuk vindt om een kaartje te krijgen? Bijvoorbeeld een oom voor wie u mantelzorger bent? Via het initiatief No Facebook van het Nationaal Ouderenfonds is dat zo gepiept. U maakt iemand blij en steunt tegelijkertijd het Ouderenfonds.