Stilteplekken om tot rust te komen

Als mantelzorger staat u altijd ‘aan’. Totdat de grens bereikt is. Dan is het tijd om voor uzelf te zorgen. Op deze plekken kunt u, alleen of samen, tot rust komen en ontspannen.

Een buitenkamer in Zonnemaire

Ruimte, rust en uitzicht, daar gaat het om bij de vier Buitenkamers in het Zeeuwse Zonnemaire. U kunt er in contact komen met uzelf, doordat u dichtbij de natuur bent. Aan de buitenrand van de kwekerij van Dieneke Klompe staan vier houten woningen van 50 vierkante meter met een veranda. Ze zijn eenvoudig van opzet met een bed, douche en simpele kookgelegenheid. Het is een plek om tot uzelf te komen terwijl u uitkijkt over het prachtige landschap. Eventueel zorgt Dieneke voor een goed gevulde koelkast met verse producten.
Kosten: Per persoon per nacht: 110 euro. U boekt minimaal twee nachten. Een tweede gast betaalt 30 euro per nacht. 
Website: www.bijzonderegroenten.nl/retraite/

Het gastenhuis in de Abdij van Egmond

De abdij van het Noord-Hollandse Egmond is een gemeenschap van Benedictijnse monniken. De zorg voor de aarde staat centraal. Er wordt iedere dag gewerkt en gebeden. De abdij wil ook voor anderen een plaats van rust en stilte zijn, een plek bieden waar men op adem kan komen. De monniken ontvangen u graag in hun gastenhuis. Zij stellen het op prijs als u de getijdengebeden in de kerk en de maaltijden bijwoont.
Kosten: Per persoon per nacht: 62 euro. Dit is inclusief drie maaltijden, handdoeken en bedlinnen. Alle gastenkamers hebben een eigen douche en toilet. U boekt minimaal twee en maximaal zes nachten.
Website: www.abdijvanegmond.nl

Retraitehuis Bloeiplaats

In het Groningse Finsterwolde, staat retraitehuis Bloeiplaats. Er is een gemeenschappelijke tuin en natuurgebied de Tjamme ligt aan de overkant. Het Oldambtmeer is op fietsafstand. Er zijn twee appartementen beschikbaar voor wie dichtbij de natuur op zoek is naar bezinning en nieuwe energie. Eventueel is er begeleiding aanwezig. Op de dag dat u aankomt, kunnen boodschappen worden geregeld. U kunt ook een avondmaaltijd bestellen.
Kosten: 85 tot 115 euro, afhankelijk van het appartement waarin u verblijft en uw draagkracht. Inclusief ontbijt.
Website: www.bloeiplaats.org

Herberg Het klooster

In het dorp Kloosterburen in Groningen – vlakbij de Waddenzee en het Lauwersmeer – ligt Herberg Het Klooster. Het is een plek voor bezinning en verstilling. De herberg heeft grote gemeenschappelijke ruimten, een gezellige eetzaal, een atelier, een bibliotheek, een tuin en zelfs een kapel , waar u kunt mediteren. Gastvrouwen Marlies en Inge staan voor u klaar.
Kosten: Eenpersoonskamer per nacht: 75,00 euro. Tweepersoonskamer: 110,00 euro. Inclusief ontbijt. Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet.
Website: www.herberghetklooster.nl

Dominicanenklooster Huissen

Onder Arnhem, vlakbij de Nederrijn, ligt het Dominicanenklooster Huissen. Het klooster organiseert programma’s rondom bezinning en bezieling, maar is ook een plek voor individuele retraites. Een retraite is een korte periode van kalmte en eenzaamheid. Van leegte, maar wel in het ritme van het getijdengebed, de maaltijden, de meditaties en eventueel met professionele begeleiding.
Kosten: Voor vier dagen betaalt u 389 euro, inclusief alle maaltijden en een eenpersoonskamer. Kosten voor de programma’s vindt u op de website.
Website: www.kloosterhuissen.nl

Retraitehuisje De Bedstee

In Opperdoes in Noord-Holland ligt het retraitehuisje De Bedstee aan een rustig, doodlopend straatje. U slaapt er in een echte bedstee. Kom tot rust en kijk hoe u er écht aan toe bent. Neem de tijd om stil te staan en afstand te nemen van de stress van alledag. U kunt tegen betaling verschillende activiteiten reserveren.
Kosten: Vanaf 65 euro tot 80 euro per nacht, afhankelijk van de datum. Bij die prijs is geen ontbijt inbegrepen.
Website: www.leven-vanuit-rust.nl