ZZP'er en mantelzorger? Regel het goed

Hoort u bij de ruim 1 miljoen zelfstandige ondernemers Nederland? Bent u dat en zorgt u daarnaast voor iemand? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Een op de vijf zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) combineert werk met mantelzorg. Als u niet in loondienst bent, heeft dat voordelen. Als u met één van uw ouders naar het ziekenhuis moet, hoeft u geen vrij te vragen aan uw baas. U bepaalt zelf uw agenda. Misschien hoort u tot de mantelzorgers die juist vanwege die flexibiliteit zzp’er zijn geworden. U bent de enige niet. Mensen die dezelfde keuze maakten vinden het prettig om hun werk te kunnen plannen rond de zorg voor een naaste.

Minder inkomen

Maar het voordeel kan ook een nadeel zijn. Wie flexibel is, zegt minder snel ‘nee’ als iemand hem of haar nodig heeft. Het is dus al snel de zzp’er die nog even langsgaat bij moeder, die gesprekken voert met het verpleeghuis of die de boodschappen doet. Elk uur dat u daardoor niet kunt werken, loopt u inkomen mis. Uit onderzoek van Stichting ZZP Nederland en Stichting Werk&Mantelzorg blijkt dat 58 procent van de zorgende zzp’ers er door mantelzorg financieel op achteruit gaat. De ondernemers die voor het onderzoek zijn ondervraagd, vinden dat vanuit de overheid zorgtaken financieel gecompenseerd moeten worden. Dit is belangrijk omdat zelfstandige ondernemers met mantelzorgtaken geen aanspraak kunnen maken op regelingen die er wel zijn voor mensen in loondienst. Denk bijvoorbeeld aan zorgverlof. Ook geeft 56 procent van de mantelzorgende zelfstandigen aan een hoge werkbelasting te ervaren. Want naast het zorgen voor de ander, moet het eigen werk wel gewoon gedaan worden.

Tips van andere zzp’ers

De onderzoekers hebben een factsheet gemaakt met daarin tips van zelfstandigen die ervaring hebben met mantelzorg:
  • Plan goed en maak duidelijke keuzes. In rustige periodes kunt u meer zorgen, in drukkere tijden vraagt u anderen de zorg over te nemen.
  • Durf hulp te vragen en accepteer hulp van anderen.
  • Schakel professionele hulp in.
  • Breng opdrachtgever(s) op de hoogte.
  • Bouw op tijd een financiële buffer op, zodat het mogelijk is om een tijdje minder of niet te werken.
  • Stel grenzen (zolang dat kan) en denk ook aan uzelf en uw eigen gezin.
  • Creëer een vangnet met andere zelfstandigen met gelijksoortig werk en neem werk van elkaar over bij ziekte of zorgtaken.