Hulp bij het opnieuw financieren van mijn eigen woning

U zoekt informatie over mogelijkheden om een eigen woning te financieren.

Overstappen na rentevaste periode

Bij een lage rentestand kan het interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten. Of dat voor u aantrekkelijk is hangt bijvoorbeeld af van de looptijd van de hypotheek,de rente die u betaalt en de hypotheekvorm.Houdt u er rekening mee dat het opnieuw afsluiten van een hypotheek ook veel geld kost. Alleen als u dat bedrag over de komende maanden kunt terugverdienen, is het de moeite waard. Kijkt u ook goed naar de voorwaarden, zoals boetevrij aflossen en de mogelijkheden bij de verkoop van een woning. De voorwaarden verschillen per aanbieder.

Afronden aflossingsvrije hypotheek

Veel huiseigenaren hebben een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek. Aan het einde van de looptijd is er dan wel rente betaald, maar de schuld is niet afgelost. Dat betekent dat er een restschuld overblijft. Er zijn verschillende manieren om deze schuld af te lossen. Bijvoorbeeld met uw eigen spaargeld of door uw woning te verkopen.

Bij de Rabobank wordt uw aflossingsvrije hypotheek verlengd . Maar let op, dit gebeurt niet bij alle banken, hier moet u de hypotheek mogelijk opnieuw afsluiten. Mogelijk vervalt bij verlenging ook uw hypotheekrenteaftrek. Heeft u een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek? Maak dan een afspraak met uw adviseur om de mogelijkheden te bespreken.