Manieren om online contact te houden

U zoekt manieren om online contact te houden. Heeft u een computer, tablet of mobiele telefoon met internet? Dan kunt u op afstand contact houden met anderen: mantelzorgers, familieleden en vrienden.

Sociale media

Met sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest kunt u foto's, informatie of uw mening delen, maar ook oude schoolvrienden opsporen of nieuwe vrienden maken. Er zijn trouwens ook websites waarop 50-plussers elkaar voor gezelligheid en aanspraak ontmoeten, zoals www.50plusnet.nl. U leest alles over sociale media en hoe het werkt, in het artikel Sociale media en andere online-contacten.

Apps voor beter contact met de buren

Handige apps kunnen een handje helpen om buren met elkaar in contact te brengen. Op uw mobiele telefoon (app-store of google play) vindt u leuke apps om met buurtbewoners in contact te komen die u anders nooit tegen het lijf zou lopen. Bijvoorbeeld om spullen met elkaar te ruilen. Voorbeelden van zulke apps zijn: Nextdoor, Peerby, Veiligebuurt of WijdeWijk. Deze apps zijn gratis, u leest er meer over in het artikel Zes apps voor een betere buurt. In veel buurten in Nederland staan buurtbewoners met elkaar in contact via de app 'WhatsApp Buurtpreventie'. Dankzij snelle berichten via deze app kunnen bewoners razendsnel informatie met elkaar delen om overlast tegen te gaan of inbrekers geen kans te geven. Op de website www.wapb.nl is te zien in welke buurten en gemeenten de WABP actief is.

Online spelen met anderen

Op uw mobiele telefoon kunt u spelletjes spelen tegen anderen. Een bekend voorbeeld is Wordfeud. Het is een positieve leuke manier voor van dagelijks contact. U leest hierover meer in het artikel Spelletjes op uw mobiele telefoon. Houdt u van een echte uitdaging? En heeft u een computer of tablet? Probeer dan eens een spel dat speciaal is ontworpen voor het internet. U speelt samen met anderen. Dit heet 'gamen', de jeugd is er dagelijks urenlang zoet mee. Drie games waar u mee zou kunnen beginnen, vindt u in dit artikel.