Oplossingen voor energiezuinig en comfortabel wonen

U zoekt oplossingen om energiezuinig en comfortabel te wonen.

Energiezuinig wonen is goed voor het milieu en uw portemonnee. Bij groen en duurzaam verbouwen kunt u bijvoorbeeld denken aan extra-isolerend glas en een geschikte warmtepomp. Dit zijn zaken die bijvoorbeeld bij het aanpassen van de badkamer of een uitbouw een rol kunnen spelen. Het maakt de woning milieuvriendelijker, u woont comfortabeler, uw energierekening wordt lager en straks is het huis misschien ook beter verkoopbaar. En er zijn subsidieregelingen die het nog aantrekkelijker maken. Wilt u weten wat de mogelijkheden van uw woning zijn? Doe dan de gratis huisscan op Rabobank.HomeQgo.nl. U krijgt hier ook inzicht in de subsidies en financieringsmogelijkheden.

Lokale duurzaamheidsleningen

Sommige gemeenten en provincies bieden lokaal leningen aan voor duurzame toepassingen. De rente is ongeveer 1,6 procent per jaar over een lening van maximaal €25.000. De aanvrager moet jonger zijn dan 75 jaar. Informatie staat op de websites van Duurzaamheidslening.

Landelijke energiebespaarlening

Woningbezitters in heel Nederland kunnen tot eind 2018 gebruik maken van de landelijke Energiebespaarlening. Via deze regeling kunt u €2500 tot €25.000 lenen voor één van de circa twintig vastgestelde duurzame maatregelen in en rond de woning. Voorbeelden zijn ‘hr++’-glas, woningisolatie, een zonneboiler en een warmtepomp. Een complete lijst is te vinden op de website van Energiebespaarlening. De rente bedraagt 2,2 tot 3 procent. U heeft echter niet de kosten die bij een nieuwe hypotheek gelden.

Voor deze leningen is 300 miljoen euro beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid en onder andere de Rabobank. website www.ikinvesteerslim.nl.

Rentekorting groene nieuwbouwwoning

Voor het bouwen van een duurzame nieuwbouwwoning verstrekken sommige banken een groene hypotheek met rentekorting. Rabobank geeft bijvoorbeeld een rentekorting van een half procent tot vaste bedragen op nieuwbouwwoningen met een zogeheten groenverklaring. Zo heeft u voordeel in uw portemonnee en draagt u bij aan een beter klimaat.