De ZorgSamenBuurt

Bent u gehecht aan uw eigen buurt? En heeft u behoefte aan gezamenlijke activiteiten? Dan is een ZorgSamenBuurt misschien iets voor u.

De eerste ZorgSamenBuurt is ontstaan in Eindhoven. In een ZorgSamenBuurt organiseren buurtbewoners gezamenlijke activiteiten. Het kan gaan om een dagelijks koffie-uurtje, een bibliotheek of samen eten. Soms stelt de woningcorporatie een ruimte beschikbaar. U kunt ook samen sporten. De buurtbewoners in Eindhoven bewegen op een sportveldje in de buurt. Ze krijgen begeleiding van een fysiotherapeut.

Hulptelefoon

zorgsamenbuurt

Verder is er een Hulptelefoon: een mobiele telefoon en een lijst met namen. Dat zijn namen van mensen in de buurt die hulp willen bieden. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, of het vervangen van een inktpatroon in de printer. De telefoon circuleert tussen buurtgenoten die bij een vraag contact leggen met een hulpaanbieder uit de buurt. U kunt zelf ook vrijwilliger zijn, voor klusjes die bij u passen. Sinds het project loopt, weten buurtbewoners elkaar steeds vaker te vinden, ook buiten de telefoon om.

Lijkt het u wel wat? Kijk voor meer informatie en voorbeelden op kilimanjarowonen.nl.