Een slim huis, zodat u comfortabel en veilig woont

Huishoudelijke apparaten die met internet zijn verbonden toveren uw huis om tot een slim huis. Zo'n slim huis maakt het leven comfortabeler. Zo kan de verwarming bijvoorbeeld al aanspringen als u op weg bent naar huis. Drie voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn.

Slimme verlichting

In een slim huis kunt u alle verlichting met een app op uw smartphone of tablet vanaf de bank bedienen. Ook kunt u alles in één keer uitschakelen als u het huis verlaat. Of u doet vanaf uw vakantieadres iedere avond de lampen aan, zodat inbrekers denken dat u gewoon thuis bent. Met energiezuinige LED's kunt u per kamer de kleur van de verlichting aanpassen. Het heldere witte licht als u leest, verandert u met een druk op de app in sfeerverlichting als u gezellig met uw partner gaat dineren.

Een heel eenvoudig en betaalbaar alternatief zijn slimme stekkers. De gewone stekker, van bijvoorbeeld een schemerlamp, stopt u in de slimme stekker, die u op zijn beurt in het stopcontact steekt. Zo verbindt u deze lampen met uw smartphone of tablet. Is er ook een basisstation, dan kunt u apparaten met elkaar verbinden, bijvoorbeeld een bewegingssensor met verlichting in de gang of op de trap. Ook kunt u een tijdschema instellen voor het aan- en uitzetten van de lampen. Wist u dat u met de juiste verlichting ook de kans op vallen veel kleiner kunt maken?

Slimme verwarming

Met een slimme thermostaat kunt u energie besparen en vergroot u het comfort in uw huis. Een slimme thermostaat bedient u niet met de hand of via een vast tijdschema, maar met een app op smartphone of tablet. Zo kunt u al voordat u thuis komt de verwarming aanzetten. Een slimme thermostaat weet dankzij een aanwezigheidssensor of u thuis bent. Via de gps-functie van uw telefoon weet de thermostaat ook wanneer u op weg gaat naar huis. Met speciale radiatorkranen kan de slimme thermostaat de temperatuur per kamer regelen. bovendien kan de slimme thermostaat uw weekritme leren, maar dat is alleen nuttig als u een vast ritme heeft. Overweegt u de verwarming van uw huis aan te passen? Dan is dit ook het moment om alternatieven voor aardgas te overwegen.
Bij een slimme beveiliging zijn er verschillende mogelijkheden. Bewegingssensoren kunnen bewegingen vlakbij het huis waarnemen en dit aan u melden. Een camera kan via internet beeld en geluid doorgeven. Zo kunt u ook op afstand uw huis in de gaten houden. Een goed zichtbare beveiligingscamera werkt daarnaast preventief, omdat inbrekers de camera zien hangen. Met een slimme deurbel weet u altijd wie er voor de deur staat, omdat de deurbel een camera heeft. Daarnaast kunt u ook slimme rook- en koolmonoxidemelders ophangen, die niet alleen piepen bij alarm, maar ook een seintje naar uw telefoon geven.