Langer in uw eigen huis: tuin en garage

Wordt de tuin een blok aan uw been? Dat hoeft geen reden te zijn om uw geliefde huis te verlaten. Lees hier wat u kunt doen om nog jaren van uw tuin te genieten.

Als tuinieren van een geliefde hobby verandert in een zware verplichting, is het tijd om hulp in te schakelen. Ook kunt u de tuin levensloopbestendig maken.

Zo vraagt een betegelde tuin nauwelijks onderhoud. U hoeft alleen zo nu en dan de groene aanslag te verwijderen om gladheid te voorkomen. Jammer genoeg ziet zo’n betegelde tuin er erg kaal uit. Met plantenbakken kunt u uw tuin iets mooier maken maar het is bij lange na geen weelderige border. Volledig betegelen is geen goede oplossing omdat het hemelwater dan niet weg kan. U kunt beter een hovenier uitnodigen om vrijblijvend naar uw tuin te kijken. Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden kan hij misschien een onderhoudsvriendelijke oplossing bedenken.

Robotmaaier

robotmaaier, grasmaaier

Wilt u graag uw gazon houden, maar kunt u zelf uw tuin niet meer maaien dan is een robotmaaier een goed idee. Dit apparaat houdt het gras kort zonder menselijke inspanning. De maaier doet zijn werk zelfs als er niemand thuis is. Als de accu leeg raakt, gaat de robot zelfstandig terug naar zijn laadstation. Robotmaaiers zijn niet goedkoop.

Tuinpad

Tegels zijn makkelijk in onderhoud op voorwaarde dat ze vlak liggen. Decoratieve sierstenen veranderen bij slecht zicht in struikelblokken. Speur de tuin af op zulke oneffenheden en verwijder ze.

Balkon

Aan een balkon kunt u meestal niet veel veranderen. De bereikbaarheid kan een punt van zorg zijn. Soms is de deur te smal of de drempel te hoog. Dit kunt u prima aanpassen. Voor een hoge drempel zijn flexibele oplossingen te koop. Voor rolstoeltoegankelijkheid moet een deur 0,9 meter breed zijn. Zorg ook op het balkon voor een vlakke, stroeve vloer.

Garagedeur

Het openmaken van een zware, metalen garagedeur kost veel inspanning. Het is veel makkelijker als dit automatisch gaat. Hiervoor bestaat een speciale set inclusief handzenders waarmee u de deur op afstand kunt openen. Zo’n set is aan te sluiten op de bestaande garagedeur.