Past mijn huis straks nog bij mij?

De Langer Thuis Test, maakt nadenken over uw woonwensen eenvoudig.

Uw woning moet natuurlijk passen bij uw wensen en situatie. Een comfortabele plek, waar u zich thuis en veilig voelt. Maar een huis dat u nu past als een jas, kan in de toekomst een last worden. Een te groot huis met een te grote tuin bijvoorbeeld. Of trappen en drempels die opeens een hindernis vormen. Een badkamer met een gladde vloer. Wist u dat er per jaar 2000 ouderen overlijden na een valpartij? En dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren? Een huis kan ook gewoon te duur worden. Of juist een extra bron van inkomsten als het lukt om de waarde van de bakstenen op een goede manier te verzilveren. Kortom: Het huis waar u iedere dag in woont en niet iedere dag over nadenkt, verdient extra aandacht. Want uw woning biedt meer mogelijkheden dan u misschien denkt.

Is uw woning toekomstbestendig?

U woont nu naar tevredenheid in uw huidige woning. Maar over 10 jaar heeft u misschien hele andere wensen. Het is goed om daar nu al over na te denken, zodat u op tijd eventuele aanpassingen kan doen. Zodat u ook in de toekomst veilig en comfortabel kunt blijven wonen. Een handig hulpmiddel om in kaart te brengen waar u in de toekomst aan moet denken is de Langer Thuis Test van Zilver Wonen. Aan de hand van een groot aantal vragen krijgt u meer inzicht in en informatie over comfortabel en veilig wonen én mobiel blijven. Het kost u niet meer dan 10 minuten om de test in te vullen. Daarna kunt u beter beoordelen of uw woning ook de komende jaren nog bij u past. En u ontvangt handige tips over aanpassingen die u aan  uw woning kunt doen, zodat uw woning weer helemaal bij u past. Ook Wonen met Gemak is een organisatie die ondersteuning biedt bij langer zelfstandig thuiswonen. Vrijwilligers én professionals staan klaar om samen met u te kijken of uw woning geschikt is om ook in de toekomst comfortabel te blijven wonen. Wonen met Gemak is actief in Brabant.
Als u lid van de ANBO bent, kunt u een woonconsulent van de ANBO vragen eens door uw huis te lopen. ANBO Woonconsulenten bezoeken zelfstandig wonende leden aan huis en brengen risico’s op brand, inbraak en valgevaar in kaart. Zij geven op basis daarvan praktische veiligheidsadviezen. Daarnaast geeft de consulent advies voor woningaanpassingen om langer zelfstandig te blijven wonen.

De Thuisscan van Zlimthuis laat u zien of uw huis toekomstbestendig is. Na een persoonlijk gesprek en een bezoek aan huis, ontvangt u een adviesrapport op maat. De Thuisscan kost 49,50 euro. Voor leden van Kruiswerk Achterhoek, ledenvereniging Icare en ledenvereniging Thebe Extra is de Thuisscan gratis.