Zo makkelijk is het om uw huis te verduurzamen

Iedereen wil graag een duurzaam en comfortabel huis. Maar het is soms lastig om te bepalen wat daarvoor nodig is. Misschien weet u niet waar u moet beginnen of vraagt u zich af wat verduurzaming kost en wat het oplevert. Een online test kan dan een handige start zijn.

Duurzamer wonen betekent dat uw huis minder energie nodig heeft en nog comfortabeler is om in te wonen. Met extra isolatie kunt u vaak al veel bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld het dak, de vloer of de spouwmuren beter isoleren of dubbelglas nemen. Ook met zonnepanelen maakt u uw huis een stuk duurzamer, omdat u daarmee uw eigen energie opwekt. Verder kunt u denken aan een warmtepomp, zodat u uw woning kunt verwarmen zonder aardgas.

Voordelen van verduurzaming

Een duurzamer huis heeft minder energie nodig. Dat is goed voor het milieu, maar het verduurzamen van uw woning heeft nog veel meer voordelen:
  • Uw energierekening gaat omlaag;
  • Uw huis wordt comfortabeler, bijvoorbeeld omdat u minder last heeft van tocht of koude voeten;
  • Uw huis wordt meer waard;
  • U kunt een beter energielabel aanvragen. Huizen met een beter energielabel worden sneller verkocht en voor een hogere prijs. Ook kunt u er soms korting mee krijgen op de hypotheekrente;
  • Uw huis is goed voorbereid op een toekomst zonder aardgas.

Scan uw huis

Al deze maatregelen kosten geld, maar ze leveren ook geld op. U kunt de kosten meestal binnen een redelijke tijd terugverdienen. Ook kunt u soms subsidie krijgen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw huis energiezuinig te maken en wat dat kost? Dan kunt u de HuisScan van homeQgo invullen. U vult uw postcode en huisnummer in en de HuisScan haalt de gegevens op die al over uw huis bekend zijn. U controleert deze gegevens en vult ze aan. Zo vult u in hoeveel gas en stroom u verbruikt en met hoeveel personen u in huis woont. U kunt hierbij aangeven of u wilt verduurzamen om kosten te besparen, comfortabeler te wonen, of u een beter energielabel wilt krijgen of uw gasverbruik wilt verlagen.

Met de HuisScan krijgt u een advies op maat. Ook krijgt u informatie over de terugverdientijd en de subsidiemogelijkheden. U kunt direct offertes opvragen.
Meer informatie over verduurzamen vindt u op deze website.