Zo vindt u een goede klusjesman

Sommige karweitjes in huis kunt u misschien prima zelf doen. Voor andere klussen is meer kennis nodig of heeft u speciaal gereedschap nodig. Dan is het handig om een klusjesman in te schakelen. Er zijn verschillende manieren om er één te vinden.

Rondvragen

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Vraag aan familie, buren, vrienden, mensen van de sportclub en anderen in uw omgeving of zij een goede klusjesman kunnen aanbevelen. Geef hierbij duidelijk aan voor wat voor klus u iemand zoekt, zodat u kunt inschatten of de ervaring aansluit.

Online zoeken

U kunt ook op internet zoeken naar een betrouwbare klusjesman. Kijkt u bijvoorbeeld eens op werkspot.nl, casius.nl, kwaliteitsvakman.nl en zoofy.nl. U geeft aan welke klus u heeft en u krijgt vervolgens reacties van mensen die de klus voor u kunnen uitvoeren. Zij zullen zich voorstellen, uitleggen waarom ze geschikt zijn voor de klus en eventueel een offerte maken.
Voor elke uitgevoerde klus kunnen de gebruikers van deze websites de klusjesman een beoordeling geven. Lees de beoordelingen door voordat u een keuze maakt. De websites stellen zelf ook bepaalde eisen aan de ingeschreven klusbedrijven.

Telefoongids

De telefoongids en de gouden gids staan al jaren samen op internet. Als u onder bedrijven zoekt, vindt u heel veel klusbedrijven.

Google

U kunt natuurlijk ook gewoon op Google zoeken naar een klusjesman in uw omgeving. Het nadeel is dat u niet kunt beoordelen of de klusser goed of slecht in zijn werk is. Deze manier van zoeken kan in een grotere plaats ook erg onoverzichtelijk zijn.

Branchevereniging

U kunt ook een klusbedrijf zoeken op de website van de branchevereniging voor klussenbedrijven Vlok. Ongeveer duizend klusbedrijven zijn hier lid van. De branchevereniging stelt kwaliteitseisen aan haar leden.

Vrijwilligers

De website nlvoorelkaar.nl is een groot vrijwilligersplatform. Iedereen kan hulp vragen voor zichzelf of voor familie. U kunt die vraag op de website plaatsen. Alle soorten vrijwilligerswerk zijn mogelijk, dus ook praktische hulp. Of zoek in het bestand van vrijwilligers die zich aanbieden voor Klussen & techniek.
Ook op de website Wehelpen.nl vindt u vrijwilligers die kunnen helpen in de tuin of met klussen in huis.

Repair café

Op enkele honderden plaatsen in Nederland is een repair café. U kunt er met uw kapotte spullen naartoe om deze samen met deskundige vrijwilligers te repareren. Wilt u zeker weten of er een reparateur aanwezig is voor uw kapotte voorwerp, bel dan eerst op. Het repair café is gratis. Adressen en openingstijden vindt u op de website.

Huren bij de buren

Vaak is het mogelijk om een eenvoudige klus zelf uit te voeren, als u het goede gereedschap in huis heeft. Via peerby.com kunt u voordelig gereedschap huren bij buurtgenoten. De verhuurders zijn particulieren die voor enkele euro's hun eigen gereedschap uitlenen. Zorg wel dat u veilig werkt. Bent u er niet zeker van dat u het zelf kunt? Schakel dan deskundige hulp in.